Sayfalar

ToolBars

Get our toolbar!

26 Mayıs 2013 Pazar

E-Ticaret siteleri için Google’dan yeni Algoritma Yolda

E-Ticaret siteleri için Google’dan yeni Algoritma Yolda
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen SXSW konferansına Matt Cutts’un E-Ticaret siteleri için yaptığı açıklamalar darbe vurdu. E-Ticaret sitelerinin izledikleri farklı politikalar ve manipülasyon çalışmalarının farkında olduklarını belirten Matt Cutts; çok yakında sadece E-Ticaret siteleri için devreye girecek bir Google algoritmasının da sinyallerini verdi.

Kötü niyetli e-ticaret girişiminde bulunan web sitelerinin, iyi niyetli e-ticaret sitelerine oranla negatif SEO çalışmaları sayesinde Google aramalarında başarılı oluşu; başta Cutts olmak üzere Google ekibini bir hayli sinirlendirmişe benziyor. Matt Cutts’un haberini verdiği yeni algoritmada Google’ın özellikle E-Ticaret siteleri için, köklü değişiklikler yapacağının da sinyalleri verildi.

E-Ticaret sitelerine yapılan negatif SEO çalışmalarından bir tanesi de, birçok e-ticaret sitesinde satışa sunulan benzer ürünlerin fiyatlarının piyasa değerinin çok altında tutulması. Bu sayede tüketiciler; aradıkları ürünü ederinin altında bir fiyata satıldığı web sitesi hakkında gerek forumlarda, gerek kişisel blog sitelerinde, gerekse sosyal medya hesaplarında satış fiyatı düşük olan siteler hakkında sorular sormakta ve sitenin güvenliliğini araştırmaktadır. Ayrıca ürün fiyatlarının ederinin çok daha altında listelenmesi; o ürünün fiyat karşılaştırmalarını listeleyen web sitelerindeki ucuz ürün arama listelerinde ilk sırada çıkmasını sağlamaktadır. Bu politikayı uygulayan e-ticaret sitesi hem backlink, hem de ürün tanıtımı olarak rakiplerinin önüne geçmektedir. Doğruluğu tartışılmakta olan bu ve buna benzer tüm e-ticaret SEO çalışmalarının; Google’ın E-Ticaret sitelerine özel çıkarttığı bu algoritma ile son bulacağını düşünüyorum.

Özgün içerikle beslenen ve sürekli güncellenen web sitelerinden farklı bir SEO çalışması yürütülmesi gereken e-ticaret siteleri hakkında SEO çalışmaları kesinlikle uzman kurumlar tarafından yapılmalıdır. Google’ın yeni çıkartacağı bu algoritma; birçok e-ticaret sitesinin aramalarda çıkmamasına ve spam cezasına çarptırılmasına neden olacaktır.

Sosyal medya ile iş bulmak için 7 Yöntem

Sosyal medya ile iş bulmak için 7 Yöntem
Bu konu hakkında çok yazıldı, çizildi. Soru net: Sosyal Medya ile nasıl iş bulunur?
Sosyal ağlar  ”like” ve ”tweet” etmekten çok daha fazla anlam taşıyor. Sosyal medyada izleyelim, gülelim, üzülelim, paylaşalım ama şunu bilelim ki bu uçsuz bucaksız dünya, bize çok daha fazlasını vaat ediyor.
Yapılan son araştırmalara göre, insan kaynakları uzmanlarının %86′sı eleman alımı yaparken iş başvurusu yapanların sosyal medya profillerine bakıyor. Peki ”iş arayan” profilinden büyük resme baktığınızda ”sosyal medya ile nasıl iş bulabilirsiniz?”
Sosyal medya ile iş bulmak için 7 Yöntem

1- Twitter, Linkedin ve Facebook profillerinizde iş aradığınızdan bahsedin

Sosyal ağlardaki durum güncellemelerinizde nasıl bir iş aradığınızdan bahsedin. İş aradığınız bir dönemde arkadaşlarınız size yardım etmek isteyeceklerdir. Yardımdan öte, belki kendi yakınları da zaten sizin gibi birini arıyor olabilir. Dolayısıyla bir win-win durumu ortaya çıkar. Arkadaşlarınız Linkedin’de sizi tavsiye ederek, ya a Facebook’taki durum güncellemenizi paylaşarak size yardımcı olabilirler. Sosyal medyanın viral etkisi devreye girdiğinde sesinizi binlerce kişi duyabilir. Durum güncellemenizin paylaşılacağını varsayarak aşağıdaki ayrıntıları kapsayan bir ”güncelleme” paylaşın.
  •  Hangi İş Alanında ve hangi pozisyonda iş aradığınız
  • CV’nize ulaşılabilecek link (Bu konuya daha sonra değinilecek)
  • Samimiyetiniz göstergesi ve ”call to action” cümlesi. ( Diğer bir deyişle onların ne yapmalarını istiyorsunuz? Paylaşmalarını mı? İlgilenen işverenlerin e-mail adreslerini vermelerini mi vb.)
Örnek:
”………………… alanında iş arıyorum. CV’me …………………… linkinden ulaşabilirsiniz. Bu gönderiyi paylaşarak aradığım işi bulmamda bana yardımcı olabilirsiniz.”
Not: Eğer işaretliyse ”profilimi sadece arkadaşlarıma” göster ayarını mutlaka değiştirin. Aksi takdirde profilinize göz atmak isteyen işverenler profilinizi görüntüleyemez.

2- Linkedin Gelişmiş Arama Seçeneğini Kullanın

Linkedin profilinizi oluşturup beklemek size hiçbir şey kazandırmaz. Mükemmel bir özgeçmişiniz olsa bile fark edilmek zorundasınız. Linkedin’i proaktif kullanın. Eyleme geçin. ” Gelişmiş arama” sekmesinden  ”iş ilanları” kısmını seçin ve aradığınız pozisyon ile ilgili anahtar kelimeleri girerek ”ara” tuşuna basın.
Bu arada profesyönel bir Linkedin profili hazırlamak istiyorsanız işi ucuza kapatabilmek için:
  • Mükemmel bir ingilizceniz olmayabilir, o zaman Tureng Forum Çevirmen İlanlarına göz atın. Ucuz şekilde kaliteli çeviriler yaptırabilirsiniz.
  • Eğer çevirinizden hala memnun değilseniz  bir ”native işi sizin için denetleyebilir. Bu hizmeti ise Fiverr üzerinden 5 dolar karşılığında temin edebilirsiniz.

3- Profillerinizde CV linkinizi verin
Önceleri CV’ler sadece kağıt üzerinde olurdu. İnternetin yaygınlaşması ve kariyer.net, yenibiris.com gibi kariyer sitelerinin pazarda tutunmasıyla CV’lerimiz dijital mecraya kaydı. Linkedin ile birlikte CV’lerimiz sosyalleşmeye başladı. Fakat bu sitelerin hepsinin ortak özelliği statik CV üretmeleri. CV’nizi video gibi multimedya araçlarıyla zenginleştirerek görücüye çıkarmanız fark yaratan bir tarzınız olduğunu gösterir. Yapamamaktan korkmayın. Ücretsiz araçlarla profesyönel CV’ler hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken isminizi içeren alan adını satın almak. Bu da 20 liradan fazla değil.
CV’nizi web sitesine nasıl entegre edeceksiniz?
Birçok ücretsiz araç olsa da en etkili 3 platform Wix, Blogger ve Tumblr. 3 platform için de hiçbir kod ya da yazılım bilgisine gerek yok.
  1. Wix: Wix sayesinde dinamik CV’nizi çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Eğer birkaç adımda hazırladığınız sitenizi wix.com ile biten değil de özel bir alan adına taşımak isterseniz(kendiisminiz.com) senelik 25 dolar civarında bir ücret vermeniz gerek. Fazlasıyla profesyönel görünen bir CV için 25 dolar uygun bir rakam gibi görünüyor.
  2. Blogger: Google’ın ücretsiz blog servisi blogger’ı hepiniz biliyorsunuz. Blogger CV hazırlamak için gayet esnek bir arayüz sunabilir. CV’nizi blogger’da hazırladıktan sonra özel alan adınıza yönlendirebilirsiniz. Böylece yapmanız gereken sadece biraz para vererek alan adı satın almak.
  3. Tumblr: Son günlerde Yahoo’nun 1 milyarın üzerinde para vererek satın almasıyla dikkatleri üzerine çeken blog platformu Tumblr, CV hazırlamak için en kaliteli arayüzü sunuyor. Neden?  Çünkü sade görünümlü fakat bir o kadar da dikkat çekici temaları çok düşük bir fiyata satın alabiliyorsunuz.  Örneğin bu temanın fiyatı sadece 8 dolar. Aynı kalitede bir temayı WordPress altyapısı ile temin etmeyi düşünürseniz en az 20 doları gözden çıkarmalısınız.
Yok eğer ben tamamen ücretsiz olsun istiyorum diyorsanız Slideshare aradığınız araç. CV’nizi Microsoft Powerpoint aracıyla birkaç sayfa olarak hazırlayın. Daha sonra .ppt formatında hazırladığınız CV’nizi Slideshare.com’a girerek yükleyin. Slayt şeklindeki CV’nizin URL’si hazır.
Bu araçlardan faydalanarak CV’nizi oluşturduktan sonra özgeçmişinizin bulunduğu sitenin URL’sini tüm sosyal ağ profillerinize ekleyin. (Profil kısmına). Örneğin Twitter’a herkesin görebileceği şekilde CV linkinizi koyabilirsiniz. Eğer alan adınız fazla uzun ise kısaltmak için goog.gl veya bit.ly gibi bir araç kullanın.

4- Online İtibarınızı Yönetin
Artık gerçekte kim olduğunuz kadar önemli olan bir madde daha var. Google’da kimsiniz? Kendinizi hiç Google’da arattınız mı? Emin olun, çoğu işveren sizi google-lıyor. Bundan 10 sene önce bir bloga yaptığınız saçma bir yorum hala isminiz aratıldığında Google’da ilk sırada olabilir. Riski farketmelisiniz.
Bonus: En kolay şekilde Google’da isminiz aratıldığında istediğiniz sitelerin ilk sıralarda görünmesini nasıl sağlayabilirsiniz?
Online İtibar Yönetimi hakkında hazırladığım ücretsiz e-kitabı indirerek konuyu daha detaylı inceleme imkanınız olsa da bunun için  uygulayabileceğiniz en kolay yöntem sosyal ağlardaki profilllerinizin URL’lerini kendi isim ve soy isminizin yer alacağı bir URL ile değiştirmek. Yani Facebook, Linkedin ya da Google Plus gibi sosyal platformlar bir profil oluşturduğunuzda size isim ve soyisminiz dışında gereksiz rakamların yer aldığı URL’ler verir.
Bunları www.linkedin.com/isminizsoyisminiz, www.facebook.com/isminizsoyisminiz ve https://plus.google.com/isminizsoyisminiz şeklinde değiştirmelisiniz.
Bunu yapmak için Google’da ”Facebook URL değiştirme” ya da ”Linkedin URL değiştirme” diye arama yapın, aradığınız yanıtını bulacaksınız.
Bu formül neden işe yarıyor?
Bu formülün işe yaramasındaki en büyük neden ilgili sosyal ağların Google’ın gözünde aşırı değerli olması. Örneğin Linkedin.com’un pagerank değeri 9.
Dolayısıyla URL yapısında isim ve soyisminizin yer aldığı bir Linkedin profili oluşturduğunuzda Google isminiz ve soyisminiz aratıldığında profilinizi ön sıraya taşıyor. Kısaca Linkedin’in Pagerank değerinden faydalanmış oluyorsunuz. Böylece hakkınızda çıkan olumsuz bulduğunuz içerikler geri plana itiliyor. Büyüleyici değil mi?

5-  Yahoo Alerts, Google Alerts ve Twitter Alerts (Twilert ya da Tweetbeep)

Google, Yahoo ya da Twitter’da aramış olduğunuz iş ya da pozisyon ile ilgili ne zaman bir veri indekslense e-mail adresinize uyarı gönderebilir. Örneğin, Google alerts’e girip ”dijital pazarlama uzmanı aranıyor” anahtar kelimesini yazarak güncel içerik girişlerinin e-mailinize gönderilmesini isterseniz, ne zaman  ”dijital pazarlama uzmanı aranıyor” ile ilgili bir içerik girilse Google e-postanıza bildiri yapar. Aynı şekilde  ne zaman  ”dijital pazarlama uzmanı aranıyor” diye bir tweet atılsa Twitter aracı e-mail ile size bilgi verebilir.
O zaman tüm kombinasyonlarla ilgili ”alert” oluşturma vakti.
  •  dijital pazarlama uzmanı aranıyor
  •  dijital pazarlama uzmanı arıyoruz
  •  dijital pazarlama uzmanı arıyor
  •  dijital pazarlama uzmanı iş ilanı vb.
Eski yöntemleri bırakın. Belki de aradığınız iş size bir sosyal medya kadar uzak…

Geçen Yıl En Çok Hangi Ürünler Arandı..

Geçen Yıl En Çok Hangi Ürünler Arandı (İnfografik)
Ülkemizde önde gelen fiyat karşılaştırma sitelerinden akakce.com  2012 en çok aranan ürünler raporunu açıkladı
Rapora göre 2012 de en çok aranan ürün Samsung Galaxy S3 olduğu görülmekte
2012 yılında akakce sitesini ziyaret eden 250 milyon kişinin en çok ilgiliendiği kategori cep telefonu kategorisi olmuştur.

Bedava Eticaret Sitesi

Bedava Eticaret Sitesi
Bedava eticaret sitesi derken konuyla ilgilenenler ücretsiz eticaret scriptlerinin kastedildiğini anlamışlardır. Bedava e ticaret sitesi eticaret sektöründe neredeyse deyim haline geldi.
Uyanık webmasterlar e ticaret sitesi açmak isteyen ancak konuyla ilgili hiçbir bilgiye sahip olmayan girişimcilere yada işletmecilere  e-ticaret yazılımını bedava verip (bunlar zaten ücretsiz scriptlerdir.) ardından diğer hizmetler için belirli ücretler talep etmekteler. Aslında güzel ama ihtiyaçları karşılasa keşke

Özetle bedava e-ticaret sitesi olmaz bunun satış yapmak için geliştirilmiş bir deyim olduğunu söyleyebiliriz. E-ticaret yapmak istiyorsanız bu işe en azından eticaret sitesi için belli bir bütçe ayırmanız gerekir.
Eticaret sitesi için maliyetler minimun 2000 TL den başlar.Hizmet aldığınız firmanın mutlaka size yazılım geliştirme ve teknik destek veriyor olması gerekir..Bu rakamın altındaki hizmetlerden uzak durmak gerekir.
Ücretsiz yazılımlar var ancak eticaret bir organizasyon işidir bunu hiçbir zaman unutmamak gerekir.
Eticaret yazılımınızın olması yetmiyor yazılımınız olacak ve yazılımınızın güncellenmesi , geliştirilmesi gerekecek küçük yada orta ölçekli bir firma olduğunuzu düşünecek olursak paket yazılım almak en mantıklı yol gibi görünüyor. Türkiye zaten bu işi çok iyi yapan firmalar da mevcut.

Eticaret Sitesi Açarken Nelere Dikkat Edilmeli

Eticaret Sitesi Açarken Nelere Dikkat Edilmeli
Sizler  için bir derleme yaptık ve eticaret sitesi açarken en çok dikkat edilmesi gereken konuları sizlerle paylaşmak istedik.
Eticaret sitesi açarken dikkat edilmesi gerekenler
  • İlk yapmamız gereken firmnanın referanslarına göz atabiliriz ve hizmet verdiği firma sayısını sorabiliriz.
  • Kullanacağınız yazılım heyönüyle mutlaka daha önce test edilmiş mi bu sorunun cevabı da çok önemli
  • Hosting hizmeti ihtiyacınızı karşılayacak mı web alanı ve databese alanında sınırlandırmalar var mı paket yazılımı kullanırken sizden hostingle ilgili extra ücretler istenecek mi
  • Hizmet aldığınız firma yazılımı ücretsiz güncelliyor mu bu güne kadar kaç versiyon çıkarmış bu konu aslında internetten satış yapıyorsanız ilk önceliklerinizden olmalı yazılımınız yenilikleri takip ediyorsa sizlerde başarılı olabilirsiniz
  • Eticaret yazılımınızda gelişmiş seo ayarları var mı. Adres biçimlendirme , site map hazırlama analytcs web master adwords entegrasyonu var mı , etiket sistemi , rich snippets gibi arama motoru optimizasyonuyla ilgili hayati özellikler yer almakta mı
  • Aldığınız hizmetlerin takip eden senelerde size maliyeti ne olacak bir sözleşmeyle sabit bir ücret mi ödeyeceksiniz yoksa takip eden seneler belirsiz mi
  • Serverlar nerede  ne marka ve özellikleri nelerdir. İşinizi geliştirmeniz durumunda size özel server hizmeti verilebilecek mi
  • Sitenizin tasarımı hedef kitlenizi cezbecek mi özel  tasarım imkanı sağlanmakta mı standart tasarımları görebilecek misiniz
  • Kullanılacak ssl sertifikası nedir sabit ip var mı
  • Hizmet aldığınız firmadan teknik destek alabilecek misiniz. sınırları neler olacak mümkünse sınırları olmasın
  • Hizmet aldığınız firma eğitim desteği veriyor mu.
  • Hizmet aldığınız firma online pazarlama  konusunda size yol gösterebilecek mi
  • Musasebe programı entegrasyonu yapılabilecek mi başlangışta maliyetli olsa bile ilerde entegrasyon yapabileceğiniz altyapılar var mı
  • Sosyal medya konusunda size neler sunuluyor. paylaşım butonları var mı ?

Eticarette En İyi Tedarikçi Firmalar


E-ticaret sektöründe tedarikçi firma bulmak belkide sektördeki en büyük sorunlardan biridir. Bayilik alıp xml entegrasyonu yapabileceğiniz bir çok firma var ancak doğru firmalarla çalışmamanız durumunda e-ticaret deneyiminizin çok uzun sürmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Tedarikçi firma xml entegrasyonu konusunda en sık karşılaşılan problemler stokta olmayan ürünler ve zamanında müşteriye ulaşmayan ürünlerdir. Bu konuda bir araştırma yapalım ve en çok kullanılan ve en sorunsuz hizmet veren tedarikçi firmaların listesini çıkaralım istedik.
Ülkenimizde tedarikçi firmalar arasından xml entegrasyonu imkanı sağlayan firmaları beliremeye çalıştık . Faydalı olması dileğiyle;

  •  BeyazEsyaMerkezi.com
Beyaz eşya ve elektronik sektöründe, sektörün en eskilerinden olan firma, toptan alım satım yapmakta ve bir çok firmaya ürün temin etmektedir.
  • Arena
Bilgisayar, bilgisayar donanım ve akesuarları kanalında türkiye’de bilinen firmalar arasındadır.
  • Ejoya.com
Takı sektöründe hizmet vermektedir. Yüzük bilezik kolye vb.takılardan altın ve gümüş ürünleri tedarik edebilirsiniz.
  • Edipsaat.com
Bay , bayan saatlerden neredeyse bütün marka saatleri tedarik edebilirsiniz.
  • yyithalat.com
İthal ürünleri tedarik edebileceğiniz firmadan tv ürünleri , mutfak ürünleri , hediyelik ürünler ve tamir ürünleri kategorisindeki ürünleri tedarik edebilirsiniz.
  • necotoys.com
Lisanslı marka oyuncakları tedarik edebileceğiniz firmadan neredeyse ülkemizdeki mevcut bütün lisanslı oyuncak markalarını tedarik etmeniz mümkündür

  • demirciogluoto.com
Oto aksesuarları kategorisinde sorunsuz çalışabileceğiniz bir tedarikci firma
  • webmuzikmarket.com
müzik aletleri sektöründe ülkemizin en eski kuruluşlarından biri olan senkop müzik müzik aletleri sektörü ile ilgili çalışabileceğiniz en iyi tedarikci firma diyebiliriz.
  • eczadeposu.net
Medikal ve Kozmetik sektöründe ürün tedarik edebileceğiniz firma sektörünün en iyi tedarikçi firmasıdır
  • ceyizdeposu.com
Ev tekstili ve çeyizlik ürünler kategorinde ürün tedarik edebileceğiniz en iyi firmalardan bir olduğunu söyleyebiliriz
  • bebekbayi.com
Bebek ürünleri sektöründe ürün tedarik edebileceğiniz firma sektörün öncülerindendir.
Güncellenmeye devam edilecektir..

Kullanıcıların Mobil Alışverişe Yaklaşımı


Dünyada mobile olan eğilimler gittikçe artıyor. Mobil teknolojik gelişmeyle birlikte pazarın büyük bir bölümünü de kendine çekmeye başladı. Bunun en yakın örneği: ABD mobil ticaretinde 2013 yılı ilk çeyreğinde %31’lik bir büyüme yaşandı. Mobilin dinamiğine büyük işletmelerin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmelerde mobil platformlarda yerini alarak katkı sağladı.
1997 yılında Dr. Gordon S. Black tarafından kurulan “Harris Interactive” bir pazar araştırma şirketidir. 2013 yılında Harris Interactive araştırmasında kullanıcıların alışveriş deneyimine yer verildi. Araştırma rakamları ise oldukça ilgi çekici.
Mobil cihazlardan alışveriş deneyimini yaşayan kulllanıcı sayısı % 68 olarak belirtiliyor. Akıllı telefon ve tabletlerden alışveriş yapan kadın kullanıcılarda %62, erkekler de ise % 74’lük bir oran olarak karşımıza çıkıyor. Mobil alışveriş serüvenine katılan kullanıcılar en büyük tereddütü kredi kartı bilgi paylaşımında yaşıyor ve bu oran % 51 olarak değerlendiriliyor.
Mobile dair verileri değerlendirmeye alan diğer bir raporu ise, Google blogunda yayınladı.Bu araştırmadaise fiziki mağazalara giden ziyaretçilerin % 84’ü akıllı telefonlarını düzenli olarak kullanıyor. Akıllı telefon kullanıcılarının %62’si mağaza içinde mağazanın internet sayfasını ziyaret ediyor. Kullanıcılar çalışanlardan bilgi almak yerine mobil cihazları aracılığı ile istedikleri bilgiye ulaşmayı daha çok tercih ediyor. Ayrıca tüketicilerin % 39’unun mağaza içinde mobil cihazlarından kupon ve kampanya öğrenmek için uygulamalara yöneldikleri görülmektedir. Akıllı telefon kullanıcılarının % 90’ının alışverişe başlamadan önce uzun bir araştırmaya başladıkları görülmektedir.
Mobil cihaz kullanıcılarının alışveriş serüvenlerinin zor ve uzun bir süreci kaplamasının yanı sıra, fiziki mağazalarda bulunan kullanıcılar cihazlarını bir yardımcı olarak görüyor. Düzenli akıllı telefon kullanıcıları ise daha çok alışveriş yapıyor. Fiyat karşılaştırma, lokasyon bulma, kampanya sorgulama, bilgi edinme gibi birçok konuda alışveriş arkadaşı olarak akıllı telefonlar tercih ediliyor.

Türkiye E-Ticaret Girişimcilik Haritası


PayU’nun üye işyerlerine gönderdiği anketten ve yüz yüze yaptığı görüşmelerden faydalanarak hazırlanan “Türkiye E-Ticaret Girişimcilik Haritası” bir infografik ile belirlendi.
Belirlenen infografikte, Türkiye’deki girişimcilerin %91’i erkeklerden oluşurken, yalnızca %9’unun kadınlardan oluşması göze çarpıyor. Bunun dışında, girişimcilerin yaş ortalamasının, %46 ile en fazla orana sahip olan 25-34 yaş aralığından oluştuğu da belirlenmiş durumda.
Ayrıca, girişimcilerin bulunduğu şehir oranları ilk üçte; %57 oranıyla İstanbul başta olmak üzere, %6 Ankara, %6 İzmir olarak devam ediyor. Girişimler, %68 oranla 1-5 kişi arası ekiple çalışıyor –ki bu da düşük bir rakam.
Site kategorilerine gelindiğinde ise, en fazla e-ticaret sitesinin aksesuar, takı, saat vb. içerikten oluştuğu görülüyor ve yine en fazla ödeme şeklinin %88 oranla kredi kartıyla yapıldığı belirleniyor.
Dünya çapında bir çok medya ve e-ticaret markalarını bünyesinde barındıran Naspers’in bir iştiraki olan PayU, 2012 yılının Mayıs ayından bu yana Türkiye’de faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor ve şu an Türkiye’de anlaşmalı olduğu işletme sayısı ise 2000’den fazla. PayU’nun hedefi ise, üye işyerlerindeki riskleri minimize edecek katma değerli servislerinin dışında, Türkiye e-ticaret pazarının ihtiyaçlarına göre şekillenecek sektörde faaliyet gösteren e-ticaret firmalarının da önemli bir iş ortağı olmak.